گزارش نشست تخصصی بررسی راهکارهای قانونی تامین امنیت زنان

%d9%85%d9%84%d8%a7%d9%88%d8%b1%d8%af%db%8c
موسوی‌چلک توضیح داد: تا وقتی که در جامعه این فرهنگ وجود دارد که مثلا می گویند «فلانی تا کتک نخورد آدم نمی شود» قانون مثمر ثمر نخواهد بود.
نشست تخصصی بررسی راهکارهای قانونی تامین امنیت زنان که به همت کانون زنان حقوقدان «سورا» در مشهد برگزار شده‌ با سخنانی از «شهیندخت مولاوردی» معاون رییس‌جمهور و نمایندگان مجلس و کارشناسان و متخصصان این حوزه کار خود را آغاز کرده‌است.
به گزارش کلیدملی، شهیندخت مولاوردی، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در این نشست گفت: تعین تکلیف کودکان دو تابعیتی که سال هاست از آن صحبت می‌شود ولی همچنان معلق مانده قصه پر غصه ای است…
وی همچنین در سخنانش تأکید کرد: مشکل اساسی در نادیده  گرفتن حقوق شهروندی کودکان زیر هجده سال است.
 شهیندخت مولاوردی در این نشست با بیان اینکه امنیت انسانی به معنای زیستن در شرایط فاقد ترس و نیاز است، گفت: در این تعریف امنیت مفهومی فراتر از عدم وجود تهدیدات مسلحانه را شامل می شود.
وی با اشاره به اینکه داشتن هویت یکی از اصلی ترین اصول شهروندی و فراهم کننده شرایط زندگی ایمن است، افزود: به همین منظور تعیین تکلیف هویت فرزندان ناشی از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی یکی از اصلی ترین موضوعات موردپیگیری این معاونت است.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده اظهار داشت: در سال ۸۵ طرحی برای رفع مشکلات این گروه به مجلس ارایه داده شد که به دلیل بار مالی از طرف شورای نگهبان رد و ازدستورکار دولت خارج شد.
مولاوردی ادامه داد: اصلاح بندهایی از قانون مدنی با هدف رفع مشکلات فرزندان فاقد تابعیت زنان ایرانی در حال پیگیری است که مسایل مبتلابه این گروه را تا حدود زیادی مرتفع خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در کمیسیون اجتماعی دولت فراهم کردن حقوق شهروندی برای فرزندان فاقد تابعیت زنان ایرانی پس از ۱۸ سالگی در دست پیگیری است.
معاون رییس جمهور در امور بانوان و خانواده گفت: همچنین لایحه ای دردولت با امضای بنده و آقای ربیعی وزیر کار تهیه شده که در صورت تایید بسیاری از مشکلات فقدان تابعیت این گروه را رفع می‌کند.
مولاوردی تصریح کرد: معاونت حقوقی ریاست جمهوری به دنبال صدور کارت‌های هویت برای تسهیل اشتغال و تحصیل فرزندان فاقد تابعیت زنان ایرانی است.
وی خواستار ارائه راهکارهای عالمانه برای اصلاح بخشی از مواد قانون مدنی برای رفع مشکلات گروه های فاقد تابعیت شد.
همچنین در این نشست سید حسن موسوی چلک، رییس انجمن مددکاری ایران نیز به سخنرانی پرداخت و گفت:  تا زمانی که با نگاه سیاسی به آسیب‌های اجتماعی ورود پیدا می کنیم، هیچ اقدامی منتج به نتایج مطلوب نخواهد شد.
وی افزود: نگاه تک بعدی و احساسی به خشونت خانگی نداشته باشیم،  چه اشکالی دارد فعالان اجتماعی مرد، مدافع حقوق خانواده باشند؟! 
موسوی‌چلک توضیح داد: تا وقتی که در جامعه این فرهنگ وجود دارد که مثلا می گویند «فلانی تا کتک نخورد آدم نمی شود» قانون مثمر ثمر نخواهد بود.
او تأکید کرد: با رویکرد سلامت اجتماعی برای حل آسیب های اجتماعی گام برداریم. 
در نشست تخصصی بررسی راهکارهای قانونی تأمین امنیت زنان پروانه داودی نوسینده و فعال اجتماعی نیز به سخنرانی پرداخت و گفت: گاهی ساختارهای قانونی اخلاق را می سازد و فرهنگ عمومی ایجاد می کند.
این فعال اجتماعی افزود: تصویب قوانین حمایتی خانواده می تواند ، فرهنگ غلط موجود در جامعه را هم به تدریج اصلاح کند.

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا